Реимбурсация и доплащане от пациента

Лекарствените продукти се отпускат по лекарско предписание и се реимбурсират цялостно или частично от НЗОК. Указания относно реда за предписване, отпускане и  получаване можете да намерите на сайта на НЗОК в Списък с лекарствени продукти, които НЗОК заплаща по реда на Наредба № 10/2009г.

Jardiance® / Synjardy® / Glyxambi®

Нивото на заплащане от НЗОК е 100% за Jardiance® при ЗДТ2 и 75% при Сърдечна недостатъчност. За Synjardy® и Glyxambi® заплащане е 50%. JARDIANCE® КХП , SYNJARDY® КХП , GLYXAMBI® КХП.

Trajenta® / Jentadueto® 

Нивото на заплащане от НЗОК е 100% за Trajenta® и 50% за Jentadueto®. Преди да предпишете Trajenta® или Jentadueto®, прочетете съответната актуална TRAJENTA® КХП , JENTADUETO® КХП.

Spiolto® Respimat® / Spiriva® Respimat® 

Нивото на заплащане от НЗОК е 75% за Spiolto® Respimat® и Spiriva® Respimat®. SPIOLTO® RESPIMAT® КХП , SPIRIVA® RESPIMAT® КХП.

Pradaxa® 

Нивото на заплащане от НЗОК е 50%. Преди да предпишете Pradaxa®, прочетете съответната актуална КХП.  

Praxbind®

Лекарственият продукт представлява специфично неутрализиращо средство на молекулата на Дабигатран етексилат и се отпуска по ограничено лекарско предписание единствено в спешни центрове и вътрешни отделения на по-големите болници в страната. 

Actilyse®

Лекарственият продукт се отпуска по лекарско предписание. За лечебните заведения този лекарствен продукт се реимбурсира напълно (100% ниво на заплащане от НЗОК). Направете справка с КХП преди приложение.

Giotrif®

Лекарственият продукт се отпуска по ограничено лекарско предписание и се реимбурсира 100% от НЗОК. Направете справка с КХП преди да предпишете.

Vargatef®

Лекарственият продукт се отпуска по ограничено лекарско предписание и се реимбурсира 100% от НЗОК. Направете справка с КХП преди да предпишете.

Ofev®

Лекарственият продукт се отпуска по ограничено лекарско предписание. Лекарственият продукт, показан за лечение на възрастни с ИБФ, се реимбурсира 100% от НЗОК. Направете справка с КХП преди да предпишете.

Благодарим Ви за коментара. В момента съдържанието преминава процес на модерация и ще бъде публикувано на страницата възможно най-скоро.